• Suomi
  • English
  • Русский

Salpalinjan opaskoulutus siirtyy syksylle 2020

Julkaisuvapaa

SALPALINJAN OPASKOULUTUS SIIRTYY SYKSYLLE 2020
Opaskoulutuksen infotilaisuus peruttu 1.4. Hotelli Salpassa.
 
Salpalinja – ja Väliväylä -hanke noudattaa Luumäen kunnassa 13.3. voimaan tulleita varotoimenpiteitä ja siirtää Salpalinjan opaskoulutuksen syksylle 2020.
 
Täten keskiviikkona 1.4. Luumäellä Hotelli Salpassa pidettävä opaskoulutuksen infotilaisuus klo 18.00 on peruttu. Samoin perutaan huhti-toukokuun vaihteeseen suunnitellut koulutuspäivät. Koulutus päätettiin siirtää syksylle ja tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
 
Opastustoiminnasta kiinnostuneet ovat kuitenkin tervetulleita mukaan kesän Salpalinja-tapahtumiin seuraamaan oppaiden toimintaa. Tiedot kesän tapahtumista sekä yhteystiedot löytyvät Salpalinjan oppaiden että alan museoiden sivuilta.
 
Opaskoulutusta ovat järjestämässä Luumäen kunnan hallinnoima Salpalinja ja Väliväylä-hanke yhdessä Salpalinjan Oppaat ry:n ja Miehikkälän Salpalinja-museon kanssa.
 
Lisätietoja koulutuksen siirrosta saa projektityöntekijä Elina Lyijyseltä, 040 712 3986, elina.lyijynen@luumaki.fi.
 
Hanketietoa
Salpalinjan ja Väliväylän kehittäminen virkistys- ja matkailukäyttöön -hanke on kehittämishanke ja sen kustannusarvio on 124 000 euroa. Hanke on saanut rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020.  Myönnetty tuki on 100 %. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea Luumäen, Lemin ja Lappeenrannan matkailun ja elinkeinojen kehittämistä. Hankkeen konkreettisena tavoitteena on laatia suunnitelmat investointihanketta varten; laskea kustannusarviot, kerätä tietoa opastustauluja ja materiaaleja varten sekä hakea luvat maanomistajilta. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2019 – 28.2.2021. Hankkeen hallinnoijana toimii Luumäen kunta ja hanke toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin ja Lemin kunnan kanssa.
Hankkeissa työskentelee osa-aikaisesti projektipäällikkö ja yksi projektityöntekijä. Hankkeet ovat rinnakkaisia meneillään olevin muiden matkailuhankkeiden kanssa kuten Kotkaniemen kehittämisen kanssa.
Lisätietoja Salpalinjan ja Väliväylä-hankkeesta projektipäällikkö Juha Tervonen, 040 5686 818, juha.tervonen@luumaki.fi tai projektityöntekijä  Elina Lyijynen, 040 712 3986, elina.lyijynen@luumaki.fi
Lisää hanketietoa on saatavilla Luumäen kunnan kotisivujen kautta. www.luumaki.fi/matkailu/matkailuhankkeet/kaynnissa-olevat-hankkeet

 

suomi