• Suomi
  • English
  • Русский

Siivouspäivän markkinat Salpalinja-museolla

Lauantaina toukokuun 26. päivä vietetään valtakunnallista siivouspäivää ympäri Suomea. Miehikkälän museotoimi ja kulttuuritoimi järjestävät Siivouspäivän markkinat Salpalinja-museon piha-alueella kyseisenä päivänä klo 10-12.

Siivouspäivän teemaa on hieman laajennettu niin että kirpputoritavaroiden lisäksi tapahtumaan voi tulla myymään myös paikallisia tuotteita, kuten esimerkiksi käsityötä ja ruokaa. Paikalta saakin säävarauksella esimerkiksi Seppälän lammastilan lammastuotteita, ja grillissä paistuvat markkinavieraiden hiukopalaksi lammasmakkarat. Tuotteitaan tuovat myyntiin mm. Miehikkälän Käsityöläiset ja Rantalan Aittapuoti. Miehikkälän mielenterveysyhdistyksen pöydässä voi kokeilla arpaonneaan yhdityksen arpoja ostamalla. Kaiken ikäisille sopivassa tuunaustyöpajassa voi kokeilla miten nahasta tai kierrätystekstiileistä syntyy letitystekniikalla vaikkapa persoonallinen koru tai muu asuste.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja paikalle voi tulla klo 9 alkaen. Pöytiä ja telttoja ei tapahtuman järjestäjillä ole tarjota, joten ne pitää tuoda mukanaan.

Paikalla on myös Kymenlaakson Jäte Oy:n infopiste, jossa annetaan lajittelu- ja kompostointineuvontaa.

-Näin kevätaikaan suursiivouksen jälkeen varmaankin monessa kodissa on kaapeista ja vintiltä löytynyt itselleen tarpeettomia hyväkuntoisia tavaroita ja vaatteita. Jollekin tarpeeton on toiselle tarpeellinen. Eli nyt on oivallinen tilaisuus tulla myymään ne johonkin uuteen kotiin, innostaa kulttuurituottaja Wilma Kirkkopelto-Pakarinen myyjiä ja ostajia tulemaan tapahtumaan.

 

​Lisätietoja p. 044 383 5091 / Salpalinja-museo

 

suomi