Sisänäyttelyt

Väinö Linna, Tuntematon sotilas, näyttely, Salpalinja-museo, jalkaväen koulutuskeskus
VÄINÖ LINNA -31.12.2019 saakka
Näyttely kertoo Väinö Linnan tiestä Urjalassa vietetyistä lapsuus- ja kouluvuosista Finlaysonin tehdastyöntekijäksi ja sodan jälkeen kirjailijaksi. Näyttelyssä paneudutaan erityisesti Linnan jatkosodan vuosiin, ja elämänvaiheeseen, jolloin hän vaikutti Miehikkälässä jalkaväen koulutuskeskus 22:ssa. Väinö Linna -näyttelyn tuotannosta vastaa Miehikkälän Salpalinja-museo yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan kanssa.
 
LINNOITUSTYKISTÖ - ASELAJI SALPALINJAN TUKENA 1940-1941
Näyttely esittelee monipuolisesti tekstin, valokuvien ja arkistomateriaalin avulla linnoitustykistön toimintaa. Pääpaino on välirauhan vuosissa, jolloin linnoitustykistöjoukot toimivat alkuperäisissä asemissaan Salpalinjalla. Lisäksi näyttelyssä perehdytään tarkemmin Linnoitustykkipatteristo 2:n vaiheisiin. Kyseinen patteristo oli eteläisin patteristo Suomenlahden ja Luumäen Kivijärven välillä. Näyttely on museon omaa tuotantoa.
 
SUOMEN SALPA 1940 - 1944
Rajan lukko - Salpalinja Miehikkälässä 1940 - 1944 -näyttelyn yhteydessä selattava multimedia, jonka painopiste on puolustuslinjan päärakennusvuosissa 1940 - 1941. Multimedia sisältää muun muassa runsaasti aikalaisvalokuvia sekä arkistomateriaalia ja tuo mielenkiintoisella tavalla esiin linnoittajien muistitietoa. 
 
SUOMEN SALPA - VIIMEINEN ESTE
15 minuutin mittainen lyhytelokuva, joka perehdyttää katsojan Salpalinjan rakentamisen syihin, rakennusvaiheisiin ja merkitykseen. Elokuva koostuu Suomen Elokuva-arkiston / Puolustusvoimain elokuvakokoelman ja Yleisradion arkistomateriaalista. Se sisältää myös haastatteluaineistoa sekä animaation Salpalinjan rakenteesta. 
 
Kuva: SA-kuva