• Suomi
  • English
  • Русский

Uusi Salpalinjan rakentajat -kirja myynnissä

Uutuuskirja kertoo Salpalinjan rakentajien arjesta

Miehikkälän Salpalinja-museo on tänä kesänä julkaissut uuden Salpalinjan rakentajat -valokuvakirjan, joka kertoo Salpalinjan rakentamiseen osallistuneiden työmiesten ja heitä muonittaneiden lottien arjesta sekä rakentamisen vaikutuksista paikkakuntalaisten elämään. Kirjaan on koottu aikalaisten kertomuksia rakennusajalta sekä runsaasti valokuvia. Kirjan tekstit on käännetty myös englanniksi ja venäjäksi, joten kirja palvelee ulkomaisiakin lukijoita.

Kirjan kertomukset on koottu Miehikkälän Salpalinja-museon tekemistä Salpalinjan linnoittajien, linnoitustyömailla huoltotehtävissä työskennelleiden ja linnoituspaikkakuntien asukkaiden haastatteluista lähinnä Miehikkälän ja Virolahden alueelta. Kuvitus koostuu suurelta osin SA-kuvista, mutta mukaan mahtuu valokuvia ja dokumentteja muistakin lähteistä. Kuvaaminen Salpalinjan rakennustyömailla oli kielletty ilman erillistä lupaa, joten kuvamateriaalia sieltä on vähän saatavilla. Siksi kirjassa käytetyt valokuvat on pääasiassa kuvattu nykyisen itärajan taakse jääneiden Suomen 2. maailmansodan aikana rakentamien puolustuslinjojen linnoitustyömailta. Kuvissa näkyvät työmenetelmät ja olosuhteet ovat kuitenkin samoja.

Salpalinjan rakentajat -kirja on saatavilla Miehikkälän Salpalinja-museolta, Virolahden Bunkkerimuseolta sekä Lappeenrannan Karjalamyymälästä. Kirjaa voi myös tilata Salpalinja-museolta postitse, tilaukset sähköpostilla osoitteeseen salpamuseo(a)miehikkala.fi.

 

suomi