• Suomi
  • English
  • Русский

Ohjeet turvalliseen museokäyntiin

Salpakeskus-museot ovat perheille soveltuvia luonto- ja ulkoilmakohteita. Mobiilipalveluiden ja opastauluin varustettujen museoreittien ansiosta myös omatoiminen linnoitusalueisiin tutustuminen on mahdollista. Museoiden läpi kulkee 45 km mittainen Salpapolku-retkeilyreitti ja museot toimivat myös Salpapolun retkeilijöiden palvelukohteina.

Salpakeskus-museoiden palvelujen tuottamisessa on sitouduttu laatuun ja turvallisuuteen. Koronaepidemiaan liittyvät varautumistoimet ovat osa tätä laajempaa kokonaisuutta.

Miten huomioin koronaepidemian museovierailun suunnittelussa ja museokäynnin aikana?

Tule museoon terveenä

Olet tervetullut vierailemaan museoissa, jos tunnet olosi terveeksi. Jos sinulla on oireita tai olet sairaana, jää kotiin, kunnes voit paremmin.

Huolehdi turvaväleistä

Ota itsellesi tilaa ja anna sitä myös toisille. Myös me pidämme sinuun turvavälin.

Olemme rajoittaneet asiakasmäärää niin, että turvavälit on mahdollista pitää. Mikäli tilaan tai palveluun on jonoa, odota rauhassa vuoroasi.

Muistathan turvavälin myös museoalueilla ja korsuissa.

Varaa ryhmäpalvelut ennakkoon

Mikäli olet tulossa vierailulle 10 hengen tai sitä suuremmalla ryhmällä, varaa palvelut ennakkoon. Ilmoita myös, jos varauksen jättämisen jälkeen tai matkan aikana ilmenee ryhmäsi aikatauluun vaikuttavia muutoksia.

Noudata hyvää käsihygieniaa

Tule museoon puhtain käsin. Pese kädet aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä. Käsidesiä löydät näkyviltä paikoilta asiakaspalvelutiloistamme.

Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen. Käännä kasvot yskiessäsi tai aivastaessasi pois muista paikalla olevista.

Älä koske esillä oleviin esineisiin.

Vältä turhaa muidenkin pintojen koskettelua.

Suosi kortti- ja lähimaksua.

Olemme tehostaneet siivousta

Olemme tehostaneet siivousta museoissa. Siivouksessa noudatetaan Työterveyslaitoksen koronaepidemiaan liittyvää siivousohjetta.

Näyttelyihin kuuluvat yhteiskäytössä olleet laitteet ja materiaalit on poistettu toistaiseksi asiakaskäytöstä.

Muut laitteet ja välineet (esim. maksupääte) ja muut yhteisesti käsiteltävät kosketuspinnat puhdistetaan säännöllisesti käytön välillä.

Kahvila- ja ravintolapalveluja koskevia muutoksia

Käytä käsidesiä ennen buffet-linjastolle menoa.

Kahvila- ja ravintolatilojen asiakasmäärää on kulloisenkin viranomaisohjeistuksen mukainen.

Tilojen uudelleenjärjestelyssä on huomioitu mahdollisuus riittävien turvavälien säilyttämiseen.

Kahvitella ja ruokailla voi myös piha-alueelle hankituissa tapahtumateltoissa. Ravintolasta voi ostaa halutessaan ruoka-annoksen myös mukaan.

Varmista ajantasainen tieto palveluista

Muutokset asiakaspalvelukohteiden toiminnassa ovat epidemiasta johtuen mahdollisia. Seuraamme viranomaisohjeistusta. Tarkistathan ennen käyntiäsi ajantasaisen tilanteen kotisivuiltamme.

Huomioi museo- ja palvelukohtaiset käytännöt

Salpakeskus-museoiden museoalueilla, asiakaspalvelutiloilla ja palveluilla on yhtäläisyyksiä mutta myös eroja. Museoiden yhteiset käytännöt löydät tästä yleisohjeesta, ja erilliset museo- ja palvelukohtaiset ohjeet kummankin museon alasivuilta.

Museokäynteihin liittyvät ohjeet löytyvät myös museoalueilta ja henkilöstömme auttaa mielellään kaikissa vierailuunne liittyvissä kysymyksissä sekä ennen museokäyntiänne, että sen aikana.

Kiitos huomaavaisuudesta, toivotamme mukavaa kesää ja hyvää museovierailua!

Ohjeiden tulostusversio

 

Finnish