Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Salpalinja-museon valokuvauskilpailu

Salpalinja-museon valokuvauskilpailu

Miltä näyttää sinun museokokemuksesi?

Miehikkälän Salpalinja-museo järjestää valokuvauskilpailun, jossa katsotaan museoaluetta uudesta näkökulmasta. Salpalinja-museo ei ole vain toisen maailmansodan aikaisia linnoitteita, vaan myös luonnossa liikkumista ja ennen kaikkea ainutlaatuisia elämyksiä. Etsimme kuvia, jotka näyttävät museoalueen monimuotoisuuden ja sen tarjoamat lukuisat mahdollisuudet viettää vapaa-aikaa tutustuen Suomen historiaan. Löytääkö sinun linssisi mahtavia maisemia vai linnoitteiden mielenkiintoisia yksityiskohtia? Tai onnistutko vangitsemaan kuvaan hauskan sattumuksen museokierrokselta? Nappaa siis kamera tai kännykkä matkaan ja suuntaa kohti Miehikkälää!

Kilpailu starttaa toukokuussa Lumoudu luonnosta -tapahtumassa, kun Salpalinja-museo avaa ovensa uuteen kesäkauteen. Kuvausaikaa riittää syyskuun 2023 loppuun saakka, joten voit hyödyntää kilpailukuvissa myös vuodenaikojen vaihtumista. Parhaat valokuvat palkitaan Salpalinja-museon lahjakortilla ja kilpailukuvat esitellään museon sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla. Pääpalkinnon arvo avoimessa sarjassa 150€ ja lasten sarjassa 100 €.

Kilpailuaika

Kilpailuaika on 16.5. – 30.9.2023. Kilpailun voittajat julkistetaan 31.3.2024 mennessä osoitteessa www.salpalinjamuseo.fi. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kilpailusarjat

Kilpailussa on kaksi sarjaa, joissa kummassakin palkitaan kolme parasta valokuvaa:

 • Avoin sarja, johon voivat osallistua kaikki.
 • Lasten sarja, johon voivat osallistua alle 15-vuotiaat lapset.

Kilpailun säännöt

 • Kilpailu on avoin kaikille asuinpaikasta ja kansalaisuudesta riippumatta, kilpailun palkinnot toimitetaan kuitenkin vain Suomessa olevaan osoitteeseen.
 • Kilpailuun voi osallistua vain kilpailuaikana Miehikkälän Salpalinja-museon ulkomuseoalueella kuvatuilla valokuvilla. Huom! Ulkomuseoalueella liikkuminen museon aukioloaikoina edellyttää pääsymaksun maksamista.
 • Kilpailukuvien tulee olla osallistujan itsensä kuvaamia, kilpailuun ei voi osallistua toisen henkilön kuvaamalla valokuvalla.
 • Kuvaajalla tulee olla täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kuvaaja vastaa myös siitä, että kuvassa näkyvät tunnistettavissa olevat henkilöt ovat antaneet suostumuksensa kuvan julkaisemiseen.
 • Yksi kuvaaja voi osallistua kilpailuun korkeintaan viidellä kuvalla.
 • Kilpailukuvia ei saa muokata siirtämällä, lisäämällä tai poistamalla kuvaelementtejä tai muuttamalla kuvan alkuperäisiä värejä.
 • Kuvan sävyihin, valoisuuteen ja terävyyteen kohdistuvat säädöt ovat sallittuja, kuvia saa myös rajata.
 • Kilpailukuvilla ei saa osallistua muihin kotimaisiin tai kansainvälisiin kilpailuihin.
 • Kilpailun järjestäjä voi sulkea kilpailusta pois osallistujan, joka ei ole noudattanut näitä sääntöjä.
 • Miehikkälän museotoimen henkilökunta ei voi osallistua kilpailuun.

Kuvien toimittaminen kilpailuun

 • Kilpailukuvat tulee toimittaa joko sähköpostilla tai postitse muistitikulla Miehikkälän kunta / museotoimi, Palotie 10 B 4, 49700 Miehikkälä tai sähköpostitse osoitteeseen salpamuseo@miehikkala.fi. Kilpailukuvien tulee olla perillä 30.9.2023 mennessä. Mikäli osallistuja haluaa muistitikun takaisin kilpailun päätyttyä, tulee kuvien mukana toimittaa asianmukaisilla postimerkeillä ja osoitetiedoilla varustettu palautuskuori.
 • Kilpailukuvien tulee olla sähköisessä muodossa, paperivalokuvilla ei voi osallistua kilpailuun. Kuvatiedostot tulee tallentaa jpg-muotoon.
 • Jotta kuvat olisivat painokelpoisia, tulee kuvan pidemmän sivun (joko pysty- tai vaakasivu) olla vähintään 1920 pikseliä. Tiedostokoko saa kuitenkin olla enintään 5 Mt.
 • Kilpailuun osallistuja vastaa tiedostojen teknisestä toimivuudesta.
 • Kuvatiedostot tulee nimetä seuraavasti: Kuvan nimi_Kuvaajan nimi (esim. Sisilisko kivellä_Matti Matikainen).
 • Kuvien saatteeksi tulee liittää tieto kumpaan sarjaan kuva/kuvat osallistuvat ja lasten sarjassa kuvaajan ikä. Lisäksi saatteessa tulee olla kuvaajan yhteystiedot: sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero sekä postiosoite mahdollisen palkinnon toimittamista varten.

Kilpailukuvien käyttö

 • Kilpailuun osallistuja luovuttaa kaikki oikeudet kilpailukuviin Miehikkälän Salpalinja-museolle.
 • Kilpailukuvat ovat esillä museon sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla sekä museolla.
 • Kilpailukuvia voidaan käyttää Miehikkälän Salpalinja-museon markkinoinnissa, esim. verkkosivuilla, esitteissä ja muissa sähköisissä tai painetuissa julkaisuissa. Kuvia voidaan myös käyttää Museokauppa Raslan myyntituotteissa, esim. magneeteissa, postikorteissa, yms. Kuvaajalle ei makseta erillistä korvausta kuvien käytöstä. Kuvaajan nimi pyritään mainitsemaan kuvan yhteydessä aina kun se käyttökohteen/julkaisun luonteen huomioon ottaen on mahdollista.
 • Nämä ehdot koskevat niin kilpailussa palkittuja kuin palkitsemattomia kuvia.

Lisätiedot

Miehikkälän Salpalinja-museon henkilökunta antaa tarvittaessa lisätietoja valokuvakilpailusta. Yhteydenotot: puh. 044 383 5091 tai salpamuseo@miehikkala.fi.