Lapsille

 
SISILISKOJAHTI
Etsi museon kadonneet maskottisisiliskot ulkomuseoalueelta. Kaikkien liskokavereiden löytäjälle diplomi! 
Sisiliskojahtiin voit osallistua museon aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta. Museon normaalit pääsymaksut.
 
SALPALINJA-MUSEON GEOKÄTKÖREITTI
Geokätköilystäkö uusi harrastus? Voit kokeilla geokätköilyä museon lähimaastoon tehdyllä geokätköpolulla, joka on suunniteltu erityisesti lapsiperheille, mutta sopii kaikenikäisille. Voit osallistua geokätköilyyn joko kassalta lainattavalta GPS-laitteella tai omalla puhelimella käyttämällä Maastokartat-sovellusta. Geokätköily sisältyy pääsylipun hintaan ja kätköjen löytäjälle myönnetään geokätködiplomi.
 
SALPASUUNNISTUS
Salpasuunnistus on koululaisille suunnattu luontoa ja historiaa yhdistävä seikkailu Salpalinja-museon ulkomuseoalueella. Salpasuunnistuksessa tutustutaan Salpalinjan erikoisuuksiin ja kaakkoisen Suomen luontoon museolta saatavan kartan avulla, ja vastataan annettuihin pulmatehtäviin rastipisteiltä löytyvien vastausten pohjalta.
 
Salpasuunnistukseen voit osallistua museon aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta. Museon normaalit pääsymaksut.
 
LASTEN SYNTYMÄPÄIVÄT - SEIKKAILU SOTAMIES SUIKKASEN JALANJÄLJISSÄ
Museolla voi viettää unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat jännittävässä ympäristössä. Ohjelmaan sisältyy seikkailukierros museoalueella ja kestit oikeassa korsussa. Syntymäpäivät sopivat 7-11-vuotiaille lapsille, suositeltava ryhmäkoko n. 10 henkilöä.
 
Seikkailukierroksella lapset tekevät oppaan johdolla tehtäviä ja tutustuvat sotamies Suikkasen jalanjäljissä Salpalinjaan. Tehtävät suoritetaan sään mukaan ulkona tai sisällä. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös askartelutyöpaja. Seikkailukierroksen jälkeen nautitaan herkuista museon korsukabinetissa. 
 
Tarjoiltavat voi tuoda itse tai tilata museokahvilasta. Kokonaisuuden hinta muotoutuu lasten määrän ja mahdollisen tarjoilun mukaan. Hintaan sisältyy valmiit kutsukortit, jotka voi tulostaa kotona. 
 
Syntymäpäivien kesto 2 h
 
Hinta 5 € / hlö (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
 
Askartelutyöpaja ja tarjoilut lisämaksusta.
 
 
 
 
 
Kuva: Johanna Jauho