Retkeily

Salpalinjamuseo_retkeily_Vaalimaanjoki_2021

Salpalinja-museo sijaitsee Salpapolku-retkeilyreitin varrella. Voit tutustua Salpalinja-museota ympäröivään luontoon patikoiden ja pyöräillen. 

SALPALINJA-MUSEON PALVELUT RETKEILIJÄLLE
Salpalinja-museolla on retkeilijöille tarjolla parkkipaikka, telttapaikkoja, tulentekopaikka, esteetön käymälä, vesipiste, kuivaava pesukone ja kahvilapalvelut museon aukioloaikoina.
Voit myös vuokrata puolijoukkueteltan, tentsileitä, fatbikeja ja armeijan polkypyöriä.
Koronarajoituksista johtuen suihku- ja saunatilat ovat retkeilijän käytössä ainoastaan ennakkovarauksella. 
Retkeilypalveluiden hinnat löydät täältä.
 
RETKEILE SALPALINJAN MAISEMISSA
Salpapolku tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen luonnossa. Salpalinjaa mukaileva 45 km:n mittainen retkeilyreitti tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Yhdensuuntainen reitti lähtee Harjun oppimiskeskuksesta Virolahdelta ja kulkee metsien, mäkien ja peltojen halki Miehikkälään, aina Etelä-Karjalan rajalle saakka. Matkalla voi tutustua opastauluin varustettuihin Salpalinjan kohteisiin, kuten erilaisiin teräsbetonikorsuihin, luoliin ja muihin linnoitteisiin.
 
Lue lisää retkeilystä Salpapolku-sivustolta. 
Tutustu pyöräilyyn Salpalinjalla ja kurkista Outdooractiven reittiesittelyyn.
 
SALPAPOLKU RETKEILYKARTTA 2021
Salpapolulle on saatavilla retkeilykartta, johon on merkitty reitti ja taukopaikat sekä retkeilijöille turvallisiksi tehdyt ja opastauluin varustetut Salpalinjan kohteet. Lisäksi kartassa on tietoa Salpalinjasta ja reitin luonnosta. Retkeilijöiden on suositeltavaa käyttää karttaa apunaan Salpapolulla.
 
Retkeilykartan voi hakea Salpalinja- ja Bunkkerimuseolta sekä Miehikkälän ja Virolahden kunnantaloilta. Postitettavan kartan voi tilata puhelimitse tai sähköpostilla kaikista edellä mainituista paikoista.
 
 
Kuva: Kristiina Pesola