Sisänäyttelyt

 
JALKAVÄEN MATKASSA 
Näyttely esittelee Suomen aseteollisuuden kehittymistä ja asehankintoja maan itsenäistymisen alkuvuosikymmeninä. Näyttely kertoo myös Suomen armeijan toisessa maailmansodassa käyttämistä sotilaskäsiaseista. Nähtävillä oleva kuvamateriaali koostuu SA-kuvista sekä Salpalinja-museon omista arkistokuvista.
 
LINNOITUSTYKISTÖ - ASELAJI SALPALINJAN TUKENA 1940-1941
Näyttely esittelee monipuolisesti tekstin, valokuvien ja arkistomateriaalin avulla linnoitustykistön toimintaa. Pääpaino on välirauhan vuosissa, jolloin linnoitustykistöjoukot toimivat alkuperäisissä asemissaan Salpalinjalla. Lisäksi näyttelyssä perehdytään tarkemmin Linnoitustykkipatteristo 2:n vaiheisiin. Kyseinen patteristo oli eteläisin patteristo Suomenlahden ja Luumäen Kivijärven välillä. Näyttely on museon omaa tuotantoa.
 
RAJAN LUKKO - SALPALINJA MIEHIKKÄLÄSSÄ 1940 - 1944
Näyttelyssä esitellään linnoittamisen yleistä kehitystä Suomessa 1920-luvulta aina jatkosodan päättymiseen saakka vuonna 1944 sekä Miehikkälän linnoittamisen erikoispiirteitä. 
 
SUOMEN SALPA - VIIMEINEN ESTE
15 minuutin mittainen lyhytelokuva, joka perehdyttää katsojan Salpalinjan rakentamisen syihin, rakennusvaiheisiin ja merkitykseen. Elokuva koostuu Suomen Elokuva-arkiston / Puolustusvoimain elokuvakokoelman ja Yleisradion arkistomateriaalista. Se sisältää myös haastatteluaineistoa sekä animaation Salpalinjan rakenteesta. 
 
Kuva: SA-kuva