Teemaopastukset

 
SALPALINJAN KIVEN TARINA
Opastettu teemakierros tutustuttaa kävijät Salpalinjan linnoitteisiin kivirakentamisen näkökulmasta. Museokierroksen aikana opas johdattelee kuulijat aiheeseen autenttisilla rakennuspaikoilla. Teemakierrokseen on koottu kattava tietopaketti työmenetelmistä ja -välineistä, kivimateriaalin käyttökohteista sekä kivityömiesten arjesta Salpalinjan työmailla.
 
Teemakierroksen kesto 1,5 h
Hinta 8 € / 5 € / hlö  (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
 
SALPASUUNNISTUS
Salpasuunnistus on koululaisille suunnattu luontoa ja historiaa yhdistävä seikkailu Salpalinja-museon ulkomuseoalueella. Salpasuunnistuksessa tutustutaan Salpalinjan erikoisuuksiin ja kaakkoisen Suomen luontoon museolta saatavan kartan avulla, ja vastataan annettuihin pulmatehtäviin rastipisteiltä löytyvien vastausten pohjalta.
 
Hinta 5 € / hlö (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
 
LASTEN SYNTYMÄPÄIVÄT - SEIKKAILU SOTAMIES SUIKKASEN JALANJÄLJISSÄ
Museolla voi viettää unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat jännittävässä ympäristössä. Ohjelmaan sisältyy seikkailukierros museoalueella ja kestit oikeassa korsussa. Syntymäpäivät sopivat 7-11-vuotiaille lapsille, suositeltava ryhmäkoko n. 10 henkilöä.
 
Seikkailukierroksella lapset tekevät oppaan johdolla tehtäviä ja tutustuvat sotamies Suikkasen jalanjäljissä Salpalinjaan. Tehtävät suoritetaan sään mukaan ulkona tai sisällä. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös askartelutyöpaja. Seikkailukierroksen jälkeen nautitaan herkuista museon korsukabinetissa. 
 
Tarjoiltavat voi tuoda itse tai tilata museokahvilasta. Kokonaisuuden hinta muotoutuu lasten määrän ja mahdollisen tarjoilun mukaan. Hintaan sisältyy valmiit kutsukortit, jotka voi tulostaa kotona. 
 
Syntymäpäivien kesto 2 h
Hinta 5 € / hlö (+ opastusmaksu alk. 45 € / ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
Askartelutyöpaja lisämaksusta
 
Kuva: Mika Honkalinna