Verkkonäyttelyt

SALPALINJA MOBIILISSA
Salpalinja-museon mobiiliopas on älypuhelimilla ja tableteilla käytettävä sovellus, jonka avulla voi tutustua Salpalinjan linnoitteisiin ja lähialueen luontoon.  Mobiiliopas on osa Etelä-Kymenlaakson yhteistä VisitKotkaHamina -mobiilisovellusta, josta löydät tietoa alueen nähtävyyksistä ja tapahtumista.

Mobiiliopas sisältää kolme ääniopastettua reittiä, jotka johdattavat ympäri laajaa ulkomuseoaluetta.

Korsukierros mutkittelee yhteys- ja taisteluhautaa mukaillen korsulta toiselle. Patikoiden pallokorsuun -reitti johdattaa kävijän kallion reunustamassa maastossa tutustumaan vuonna 1944 tehtyihin Salpalinjan vahvennuksiin, kuten pallokorsuun. Linnoittajan luontopolku vie kulkijan metsäiselle maastopolulle, jonka varrella on mm. Salpalinjan kivityökohteita ja Kymenlaakson metsille tyypillisiä kasveja ja eläimiä.
 
Tee näin:

Lataa ensin VisitKotkaHamina -sovellus laitteellesi. Löydät sovelluksen Google Play -kaupasta (Android-laitteet) tai AppStoresta (IPhone ja IPad) hakusanalla VisitKotkaHamina.

Valitse sovelluksen tarjoamista reiteistä Salpalinja-museo Miehikkälä - ääniopastetut reitit museoalueella.

Voit käyttää sovellusta kaikilla laitteilla myös ilman latausta, pääset siihen tästä.

Huomaathan, että halutessasi käyttää mobiiliopastusta museoalueella museon aukioloaikoina, sinun tulee maksaa museon pääsymaksu.

 

IHMISIÄ LINNOITUSTÖISSÄ -VERKKONÄYTTELY
Verkkonäyttely esittelee Salpalinjan rakennushistoriaa tekstin, kuvien ja pelaamisen keinoin. Näyttely on jaettu kolmeen osioon, joihin tutustumalla tietojaan voivat syventää sekä yksittäiset käyttäjät että koululaisryhmät. Ensimmäisessä osassa ”Salpalinja itärajan turvana” luodaan laaja katsaus linnoitustöihin Salpa-asemassa; toisessa osassa ääneen pääsevät itse työntekijät, jotka muistelevat linnoitustöissä viettämäänsä aikaa; kolmas osa sisältää muun muassa seikkailupelin Salpalinjalla linnoitustyömaata valvoneen poliisin matkassa.

Verkkonäyttelyyn pääset tästä.