Siirry suoraan sisältöön
Salpalinja-museo

Teemakierrokset ja erityisohjelmat

Salpalinjan kiven tarina

Ryhmille ennakkovarauksesta.

Opastettu ”Salpalinjan kiven tarina”-teemakierros tutustuttaa kävijät Salpalinjan linnoitteisiin kivirakentamisen näkökulmasta.

Salpalinjan rakentamiseen kuului olennaisena osana kivi ja sen työstäminen. Kallioon louhittiin kilometreittäin taisteluhautaa ja satojatuhansia kivenjärkäleitä pystytettiin panssariesteiksi. Uusia kivenlouhintatekniikoita kehitettiin helpottamaan valtavaa työurakkaa itsenäisen Suomen historian suurimmalla rakennustyömaalla. Teemakierrokseen on koottu kattava tietopaketti työmenetelmistä ja -välineistä, kivimateriaalin käyttökohteista sekä kivityömiesten arjesta Salpalinjan työmailla.

Salpalinja - kivirakentaminen

Museokierroksen aikana opas johdattelee kuulijat aiheeseen autenttisilla rakennuspaikoilla.

  • Teemakierroksen kesto 1,5 h
  • Reitin pituus n. 1,5 km vaihtelevassa maastossa
  • Museon normaalit pääsymaksut

Rajalla-kuunnelmanäytelmä

Ryhmille ennakkotilauksesta.

Kuunnelma vie kuulijan talvisodan syttymishetkiin 30.11.1939.

Lasten syntymäpäivät – seikkailu sotamies Suikkasen jalanjäljissä

Museolla voi viettää unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat jännittävässä ympäristössä. Ohjelmaan sisältyy seikkailukierros museoalueella ja kestit oikeassa korsussa. Syntymäpäivät sopivat 7–11-vuotiaille lapsille, suositeltava ryhmäkoko n. 10 henkilöä.

Seikkailukierroksella lapset tekevät oppaan johdolla tehtäviä ja tutustuvat sotamies Suikkasen jalanjäljissä Salpalinjaan. Tehtävät suoritetaan sään mukaan ulkona tai sisällä. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös askartelutyöpaja. Seikkailukierroksen jälkeen nautitaan herkuista museon korsukabinetissa.

Tarjoiltavat voi tuoda itse tai tilata museokahvilasta. Kokonaisuuden hinta muotoutuu lasten määrän ja mahdollisen tarjoilun mukaan. Hintaan sisältyy valmiit kutsukortit, jotka voi tulostaa kotona.

  • Syntymäpäivien kesto 2 h
  • Hinta 5 €/hlö (+ opastusmaksu 45 €/ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
  • Askartelutyöpaja ja tarjoilut lisämaksusta