• Suomi
  • English
  • Русский

TUNTEMATTOMAN POLKU

Opastettu kierros Tuntemattoman Polulla su 30.12.2018
Tule kulkemaan majuri Notzin johdolla Tuntemattoman Sotilaan jalanjäljille! Talvisessa, hämärtyvässä metsässä eläydytään elokuvan tunnelmiin ja palataan tuttuihin repliikkeihin.

Lähtö Bunkkerimuseon pihalta klo 13, retken kesto noin 3h. Retken jälkeen Bunkkerimuseolla mahdollisuus paistaa omia makkaroita nuotiopaikalla. Opastettu retki on ilmainen ja kaikki ovat tervetulleita mukaan - myös koirat!

Tuntemattoman Polun aloituspiste
Virolahden Bunkkerimuseo (Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja) tai puolivälissä reittiä sijaitsevalta Salpaparkilta (Salpalinjantie, lähellä E18-tien ramppia nro 86). Suosittelemme reitin kulkemista vastapäivään, mutta matkan voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa.
 
Reitin pituus
Pituus 4,6 km
 
Opasteet
Tuntemattoman Polun reittikartta on valmistumassa ja sitä tulee saataville Bunkkerimuseolle. Reitti on hyvin merkitty maastoon turkoosein merkinnöin.
 
Vaativuusluokitus ja soveltuvuus
Itäinen puoli reitistä on haastavampaa metsäpolkua, mutta läntinen puoli reitistä on helppokulkuista liikuntapolkuaSoveltuu kaikille normaalikuntoisille. Lapsille vain aikuisten seurassa. Suosittelemme metsäretkelle sopivia varusteita. Läntinen osuus sopii hyvin maastopyöräilyyn.
 
Reitin varrella olevat nähtävyydet
Reitin itäiseltä puoliskolta voit löytää kahdeksan Tuntematon Sotilas -elokuvaan pohjautuvaa taulua. Reitin pohjoisosassa on kolme esittelykäytössä olevaa teräsbetonikorsua ja läntisellä puolella useita Salpapolkuun liittyviä linnoituskohteita.
 
Voit tiedustella myös opastettuja patikointiretkiä Tuntemattoman Polulle 040 710 7339/Bunkkerimuseo.