Siirry suoraan sisältöön
Salpalinja-museo

Lapsiperheille

Sisiliskojahti

Etsi museon kadonneet maskottisisiliskot ulkomuseoalueelta. Kaikkien liskokaverien löytäjälle diplomi! Sisiliskojahtiin voit osallistua museon aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta.  Sisältyy pääsylipun hintaan.

Salpalinja-museon geokätköreitti

Geokätköilystäkö uusi harrastus? Voit kokeilla geokätköilyä museon lähimaastoon tehdyllä geokätköpolulla, joka on suunniteltu erityisesti lapsiperheille, mutta sopii kaikenikäisille. Voit osallistua geokätköilyyn joko kassalta lainattavalla GPS-laitteella tai omalla puhelimella käyttämällä Maastokartat-sovellusta. Geokätköily sisältyy pääsylipun hintaan ja kätköjen löytäjälle myönnetään geokätködiplomi.

Geokätköily Miehikkälän Salpalinja-museolla
Lasten kanssa Salpalinja-museolla

Salpasuunnistus

Salpasuunnistus on koululaisille suunnattu luontoa ja historiaa yhdistävä seikkailu Salpalinja-museon ulkomuseoalueella. Salpasuunnistuksessa tutustutaan Salpalinjan erikoisuuksiin ja kaakkoisen Suomen luontoon museolta saatavan kartan avulla ja vastataan annettuihin pulmatehtäviin rastipisteiltä löytyvien vastausten pohjalta.

Salpasuunnistukseen voit osallistua museon aukioloaikoina ilman etukäteisvarausta.  Sisältyy pääsymaksun hintaan.

Lasten syntymäpäivät – seikkailu sotamies Suikkasen jalanjäljissä

Museolla voi viettää unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat jännittävässä ympäristössä. Ohjelmaan sisältyy seikkailukierros museoalueella ja kestit oikeassa korsussa. Syntymäpäivät sopivat 7-11-vuotiaille lapsille, suositeltava ryhmäkoko n. 10 henkilöä.

Seikkailukierroksella lapset tekevät oppaan johdolla tehtäviä ja tutustuvat sotamies Suikkasen jalanjäljissä Salpalinjaan. Tehtävät suoritetaan sään mukaan ulkona tai sisällä. Kierrokseen voidaan sisällyttää myös askartelutyöpaja. Seikkailukierroksen jälkeen nautitaan herkuista museon korsukabinetissa.

Tarjoiltavat voi tuoda itse tai tilata museokahvilasta. Kokonaisuuden hinta muotoutuu lasten määrän ja mahdollisen tarjoilun mukaan. Hintaan sisältyy valmiit kutsukortit, jotka voi tulostaa kotona.

  • Syntymäpäivien kesto 2 h
  • Hinta 5 €/hlö (+opastusmaksu alk. 45 €/ryhmä aukioloaikojen ulkopuolella)
  • Askartelutyöpaja ja tarjoilut lisämaksusta