Siirry suoraan sisältöön
Virolahden Bunkkerimuseo

Luontoliikunta

Luontoliikuntamahdollisuudet

Vaikka Bunkkerimuseo olisi suljettuna, museoalueen monet liikuntamahdollisuudet ovat vapaasti käytettävissä! Bunkkerimuseon lähimetsässä kulkee kaksi rengasreittiä. Tuntemattoman polku vie kulkijansa Tuntemattoman Sotilaan jalanjäljissä noin 4,6 kilometrin pituiselle metsä- ja luontopolulle. Tuntemattoman Polku on merkitty vaaleansinisillä merkinnöillä maastoon ja reitillä voi AR-sovelluksen avulla vastata Väinö Linnan Sotaromaaniin perustuviin kysymyksiin. Syksyllä 2020 avattiin uusi reilun 4 kilometrin pituinen Erämaan polku, jonka varrella voi tutustua linnoitustyömaiden elämään ja erityisesti Eldankajärven jää -kappaleesta tutun Lotta Lunkreenin tarinaan. Erämaanpolku on merkitty maastoon violetilla värillä.

Bunkkerimuseo sijaitsee 50 kilometrin mittaisen Salpapolku-retkeilyreitin varrella. Se lähtee Harjun oppimiskeskuksesta ja kulkee Salpalinjaa mukaillen Virolahden ja Miehikkälän metsien, mäkien ja peltojen halki aina Etelä-Karjalan rajalle saakka. Salpapolku on merkitty tummansinisin merkein maastoon.

Bunkkerimuseon estekivilinjan lomasta löytyy myös Luontokuntosali ja sen 10 liikuntapistettä, joissa voi suorittaa tuttuja jumppaliikkeitä luonnon keskellä hapekkaassa ulkoilmassa. Jokaiselta pisteeltä löytyy ohjeet liikkeiden suorittamiseen. Haasta itsesi ja kaverit treeniin!

Liikkumaan pääset kätevästi jättämällä auton museon paikoitusalueelle, sillä Luonnon kuntosali sijaitsee aivan parkkipaikan läheisyydessä ja polut kulkevat tai lähtevät museon alueelta. Museolta voit myös vuokrata Fatbikeja, joilla voit pyöräillä metsäisemmässäkin maastossa.