Siirry suoraan sisältöön
Virolahden Bunkkerimuseo

Korsupiknik

”Olin haltioissani!  Tälläistä en ikimaailmassa olisi osannut odottaa!… Matalissa bunkkereissa seikkaillessamme oli helppo heittäytyä mielikuvissaan edes jollain tapaa sota-ajan tunnelmiin… Korsupiknik oli kaikkinensa niin mieletön kokemus, että se säilyy muistinsopukoissa varmasti vielä vuosia.”

Pia Alapeteri Rantapallon blogissaan Maa quzuu 

”Korsupiknik oli täydellinen kerran elämässä kokemus.”

Mira-Marie blogissaan Always somewhere else 

Korsupiknik alkaa majuri Notzin tervehdyksellä ja joukkojen haltuunotolla. Tutustuminen museoon aloitetaan noin vartin pituisella lyhytelokuvalla. Sisänäyttelyssä pääsee kurkistamaan tervanhajuiseen korsuun, ihmettelemään tutun näköistä Mannerheim-patsasta ja tutustumaan Suomen kautta aikojen suurimman rakennusprojektin, Salpalinjan, rakentamiseen.  Seuraavaksi varustaudutaan ulkoiluun, virittäydytään tunnelmaan ja siirrytään yhdyshautojen sokkeloihin ja teräsbetoni-korsujen hämärään majuri Notzin johdolla.

Bunkkerimuseo korsupiknik - majuri
Korsupiknik lotta
Bunkkerimuseo korsupiknik - majuri
Bunkkerimuseo korsupiknik

Bunkkeriseikkailulla on helppo heittäytyä mielikuvituksessa ainakin osaksi sota-ajan tunnelmiin. Tuntemattomasta Sotilaasta tutut lausahdukset heräävät henkiin ja pienellä ajatusleikillä voi melkein nähdä Rokan ja kumppanit puiden lomassa. Retki huipentuu ruokailuun tai kahvitteluun betonikorsun hämyssä, katetun pirttipöydän ääressä. 

Alkamisajat

Toteutusajankohta vuoden ympäri, sopimuksesta.

Tapahtumapaikka

Virolahden Bunkkerimuseo, Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja 

Huomioitavaa

Suosittelemme metsäretkelle sopivia varusteita. Metsässä ja korsuissa on kosteaa ja viileää. Kierros sisältää kävelyä maastossa noin 1,5 kilometriä, jonkin verran portaita ja korsujen ahtaita sisäänkäyntejä. 

Varaukset

Virolahden Bunkkerimuseo, bunkkerimuseo@virolahti.fi, 040 710 7339   

Fine dining korsussa

Haluaisitko yllättää kumppanisi tai vaikka syntymäpäiväsankarin unohtumattomalla herkutteluelämyksellä? Cateringkokki valmistaa maistelumenun paikallisista tuotteista toiveidenne mukaisesti. Kysy lisää 040 710 7340/Virolahden matkailu tai bunkkerimuseo (a) virolahti.fi

Korsupiknik

Kesto

Kesto 3h

Ryhmäkoko

5-30 henkilöä. Isommille ryhmille suosittelemme korsukahveja (korsujen tilat rajallisia) tai palvelun toteuttamista jaettuna kahteen ryhmään – kysy lisää hinnoittelusta ja aikatauluista! 

Hinnoittelu

sisältää majuri Notzin rooliopastuksen, sisäänpääsyn museoon ja kenttäruokailun korsussa
5-10 hlö 77eur/hlö
11-30 hlö 57eur/hlö 

Ruokana lohi/kasvissosekeitto, sämpylä/tumma leipä levitteineen, juusto- ja leikkelelautanen, lettipulla hillolla sekä kahvi/tee, ruokajuomana vesi/kotikalja. Ruokailussa käytettävän lusikka-haarukan saa omaksi. Ruokatarjonta voidaan räätälöidä lisämaksusta ryhmän toiveiden mukaisesti. 

Lisäpalvelut

Alkoholiton tervetuliaisjuoma kotimaista Lehtikuohua 6eur/hlö
Mahdollisuus myös upseeritason ruokailuun räätälöitynä ryhmälle alk. +20eur/hlö. Kysy lisää!  

Korsukahvittelu

Kesto

Kesto 2h 

Ryhmäkoko

10-50 henkilöä. Yli 25 hengen ryhmät jaetaan kahteen ryhmään. 

Hinnoittelu 18eur/hlö

sisältää majuri Notzin rooliopastuksen, sisäänpääsyn museoon ja pullakahvit korsussa