Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Turvallista museovierailua

Turvallista museovierailua

Huolehdi kanssamme turvallisesta museovierailusta

Syksyyn ja talvikaudelle ajoittuvilla koululaisten lomaviikoilla matkustetaan paljon kotimaassa. THL on pyytänyt matkailijoita muistamaan, että matkakohteiden koronarajoitukset voivat erota kotipaikkakunnan tilanteesta, ja kiinnittämään matkan aikana erityistä huomiota turvaväleihin, hygieniaan ja maskien käyttöön.

Salpakeskuksen museot ovat perheille soveltuvia luonto- ja ulkoilmakohteita. Olemme sitoutuneet tuottamaan laadukkaita palveluita ja palvelujen turvallisuus on osa laatutyötämme. Toimintamme perustuu historiallisen linnoituksen esittelyyn ja monista museoista poiketen näyttelytoimintamme painottuu laajoille ulkomuseoalueille. Ulkomuseoalueiden opastettuihin reitteihin ja niiden autenttisiin viime sotien aikaisiin linnoitteisiin tutustuminen on mahdollista sekä opastetusti että omatoimisesti. Mikäli olet kiinnostunut retkeilystä, museoalueiden läpi kulkee myös Salpapolku-retkeilyreitti.

Vietetään rentouttavaa lomaa kotimaassa ja pienennetään koronaviruksen leviämisriskiä yhdessä, pienillä arjen teoilla.

Museoiden turvallisuusohjeet

Tule museoon terveenä

Olet tervetullut vierailemaan museoissa, jos tunnet olosi terveeksi. Jos sinulla on oireita tai olet sairaana, jää kotiin, kunnes voit paremmin.

Huolehdi turvaväleistä

Ota itsellesi tilaa ja anna sitä myös toisille. Myös me pidämme sinuun turvavälin. Muistathan turvavälin myös museoalueilla ja korsuissa.

Varaa ryhmäpalvelut etukäteen

Pyydämme varaamaan opastus- ja kahvilapalvelut ryhmällenne etukäteen. Ilmoitathan myös, jos varauksen jättämisen jälkeen tai matkan aikana ilmenee ryhmäsi aikatauluun vaikuttavia muutoksia.

Opastamme ryhmät pienryhmiin jaettuna, niin että turvavälit on mahdollista säilyttää. Kahvila- ja ruokapalveluissa varmistamme turvavälit väljällä pöytiin sijoittelulla.

Salpalinja-museo on läpi vuoden säännöllisesti avoinna paitsi ryhmille, myös yksittäisille kävijöille. Jos tulet museolle yli 10 hengen ryhmän kanssa, teethän ryhmävarauksen, vaikka käyntinne ajoittuisi museon aukioloaikaan. Se auttaa meitä palveluiden ennakkosuunnittelussa.

Maskin käyttö

Suosittelemme museokävijöille maskin käyttöä museoalueiden sisätiloissa (näyttely- ja asiakaspalvelutilat). Otathan oman maskin mukaan.

Noudata hyvää käsihygieniaa

  • Tule museoon puhtain käsin. Pese kädet aina tarvittaessa tai käytä käsidesiä. Käsidesiä löydät näkyviltä paikoilta asiakaspalvelutiloistamme.
  • Yski tai aivasta kyynärtaipeeseen. Käännä kasvot yskiessäsi tai aivastaessasi pois muista paikalla olevista.
  • Älä koske esillä oleviin esineisiin. Vältä turhaa muidenkin pintojen koskettelua.
  • Suosi kortti- ja lähimaksua.

Olemme tehostaneet siivousta

Museoiden siivouksessa noudatetaan Työterveyslaitoksen koronaepidemiaan liittyvää siivousohjetta.

Näyttelyihin kuuluvat yhteiskäytössä olleet laitteet ja materiaalit on poistettu toistaiseksi asiakaskäytöstä. Muut laitteet ja välineet (esim. maksupääte) ja muut yhteisesti käsiteltävät kosketuspinnat puhdistetaan säännöllisesti käytön välillä.

Varmista ajantasainen tieto palveluista

Muutokset asiakaspalvelukohteiden toiminnassa ovat epidemiasta johtuen mahdollisia. Seuraamme viranomaisohjeistusta. Tarkistathan ennen käyntiäsi ajantasaisen tilanteen kotisivuiltamme.

Huomioi museo- ja palvelukohtaiset käytännöt

Salpakeskus-museoiden museoalueilla, asiakaspalvelutiloilla ja palveluilla on yhtäläisyyksiä mutta myös eroja. Museoiden yhteiset käytännöt löydät tästä yleisohjeesta, ja erilliset museo- ja palvelukohtaiset ohjeet kummankin museon alasivuilta.

Museokäynteihin liittyvät ohjeet löytyvät myös museoalueilta ja henkilöstömme auttaa mielellään kaikissa vierailuunne liittyvissä kysymyksissä sekä ennen museokäyntiänne, että sen aikana.

Kiitos huomaavaisuudesta ja hyvää museovierailua!

Virolahden Bunkkerimuseo ja Miehikkälän Salpalinja-museo