Siirry suoraan sisältöön
Virolahden Bunkkerimuseo

Tuntemattoman polku

Bunkkerimuseon lähimetsässä kulkee Tuntemattoman Polku, joka vie kulkijansa Tuntemattoman Sotilaan jalanjäljissä noin 4,5 kilometrin pituiselle metsä- ja luontopolulle.

Kohtaus korsussa Rokka Lammio ja Sarastie: "Sota ei yhtä miestä tarvitse Pataljoona tulee toimeen aivan hyvin ilman teitäkin"

Aloituspiste

Virolahden Bunkkerimuseo (Vaalimaantie 1318, 49960 Ala-Pihlaja) tai puolivälissä reittiä sijaitsevalta Salpaparkilta (Salpalinjantie, lähellä E18-tien ramppia nro 86). Suosittelemme reitin kulkemista vastapäivään, mutta matkan voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa. Ympyräreitin avajaisia vietettiin 1.9.2018. 

Reitin pituus

Pituus 4,6 km 

Opasteet

Tuntemattoman Polun reittikartta on valmistumassa ja sitä tulee saataville Bunkkerimuseolle. Reitti on hyvin merkitty maastoon turkoosein merkinnöin. 

Vaativuusluokitus ja soveltuvuus

Itäinen puoli reitistä on haastavampaa metsäpolkua, mutta läntinen puoli reitistä on helppokulkuista liikuntapolkua. Soveltuu kaikille normaalikuntoisille. Lapsille vain aikuisten seurassa. Suosittelemme metsäretkelle sopivia varusteita. Läntinen osuus sopii hyvin maastopyöräilyyn. 

Bunkkerimuseo retkeilypolut -kartta

Reitin varrella olevat nähtävyydet

Reitin itäiseltä puoliskolta voit löytää kahdeksan Tuntematon Sotilas -elokuvaan pohjautuvaa taulua. Reitin pohjoisosassa on kolme esittelykäytössä olevaa teräsbetonikorsua ja läntisellä puolella useita Salpapolkuun liittyviä linnoituskohteita. 

Opastukset

Voit tiedustella myös opastettuja patikointiretkiä Tuntemattoman Polulle 040 710 7339/Bunkkerimuseo.

Tuntemattoman polun AR-tietovisa

Herätä henkiin Tuntemattoman polun taulut! Tuntemattoman polun 10 ensimmäiseen kuvatauluun on luotu lisätyn todellisuuden avulla peli, jota pelataan oman älypuhelimen tai tablet-laitteen avulla. Jokaisesta 10 kuvataulusta avautuu mobiililaitteen avulla video, jossa tuntematon sotilas esittää tietovisatyyppisiä kysymyksiä Väinö Linnan teoksesta Tuntematon sotilas. Oikeilla vastauksilla pelaajan on mahdollista kerätä pisteitä ja saavuttaa sotilasarvoja yleten aina kenraalitasolle asti! Sovellus toimii uusimmilla mobiililaitteilla ja se on ilmainen, kuten myös pelaaminen.

  1. Lataa SALMI AR-sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai iOS App Store).
  2. Avaa SALMI AR ja kirjoita hakukenttään ”Tuntemattoman polun AR-visa”. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa.
  3. Lataa paketti klikkaamalla Lataa-painiketta.
  4. Kun lataus on ohi, klikkaa Skannaa-painiketta ja osoita puhelin kohti taulua.
  5. Pidä etäisyys tauluun niin, että koko taulu näkyy puhelimen näytöllä.
  6. Nauti sisällöstä ja onnea peliin!
Tuntemattoman polku ohjeet