Siirry suoraan sisältöön
Salpalinja-museo

Palvelut retkeilijälle

Salpalinja-museo on Salpapolku-retkeilyreitin varrella ja alueella sijaitsee yksi reitin levähdyspisteistä. Voit tutustua Salpalinja-museota ympäröivään luontoon patikoiden ja pyöräillen.                 

Salpalinja-museon palvelut retkeilijälle

Huhti–lokakuussa Salpalinja-museolla on retkeilijöille tarjolla parkkipaikka, telttapaikkoja, tulentekopaikka, esteetön käymälä, vesipiste, kuivaava pesukone ja kahvilapalvelut museon aukioloaikoina.

Voit myös vuokrata puolijoukkueteltan, tentsileitä, fatbikejä ja armeijan polkupyöriä. Suihku- ja saunatilat ovat retkeilijän käytössä ennakkovarauksella. Retkeilypalveluiden hinnat löydät retkeilijöiden palveluhinnastosta.

Talviaikaan vuokrattavissa on ennakkovarauksella liukulumikenkiä.

Retkeile Salpalinjan maisemissa

Salpapolku tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen luonnossa. Salpalinjaa mukaileva 45 km:n mittainen retkeilyreitti tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin, että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Yhdensuuntainen reitti lähtee Harjun oppimiskeskukselta Virolahdelta ja kulkee metsien, mäkien ja peltojen halki Miehikkälään, aina Etelä-Karjalan rajalle saakka. Matkalla voi tutustua opastauluin varustettuihin Salpalinjan kohteisiin, kuten erilaisiin teräsbetonikorsuihin, luoliin ja muihin linnoitteisiin.

Lue lisää retkeilystä Salpapolun sivuilta.

Tutustu pyöräilyyn Salpalinjalla ja kurkista Outdooractiven reittiesittelyyn.

Retkeily Salpalinja-museo pyöräily
Nuotiopaikka Salpalinja-museo

Salpapolku-retkeilykartta

Salpapolulle on saatavilla retkeilykartta, johon on merkitty reitti ja taukopaikat sekä retkeilijöille turvallisiksi tehdyt ja opastauluin varustetut Salpalinjan kohteet. Lisäksi kartassa on tietoa Salpalinjasta ja reitin luonnosta. Retkeilijöiden on suositeltavaa käyttää karttaa apunaan Salpapolulla.

Retkeilykartan voi hakea Salpalinja- tai Bunkkerimuseolta sekä Miehikkälän ja Virolahden kunnantaloilta. Postitettavan kartan voit tilata puhelimitse tai sähköpostilla kaikista edellä mainituista paikoista. Voit myös ladata pdf-kartan alta: