Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Linnoituspataljoona 3 jatkosodassa -kirja julkaistu!

Linnoituspataljoona 3 jatkosodassa -kirja julkaistu!

Linnoituspataljoona 3 jatkosodassa – Salpalinjalta Kannaksen kohtaloihin – kirja julkaistiin 15.12.2023

Välirauhan aikana Salpalinjan suojaksi perustettiin uutena aselajina linnoitusjalkaväki, jonka erikoisalana oli kantalinnoitetun aseman puolustus. Miehikkälän alueella Salpalinjan puolustuksesta vastasi Linnoituspataljoona 3.

FM Antti Kovasen Linnoituspataljoona 3 jatkosodassa – Salpalinjalta kannaksen kohtaloihin – kirja kuvaa LinP 3:n vaiheita perustamisesta ja koulutuksesta jatkosotaan, ja Karjalan kannaksen taisteluihin. Kirjassa seurataan miesten vaiheita Ylämaalta Viipurinlahdelle, Koiviston saarilta Terijoen rannoille, ja Rajajoen savivellistä Aleksandrovkan monttuihin, VT-linjan itäosista Taipaleelle, ja viimein takaisin kotiin.

– Vaikka miehiä pataljoonassa oli ympäri Suomea, se oli hyvin vahvasti kymenlaaksolainen. Linnoitusjalkaväen reserviläiset pyrittiin aina valitsemaan mahdollisimman läheltä linjaa, jotta miehet saataisiin tarvittaessa linjalle aseisiin nopeasti. Sodista Suomessa on kirjoitettu paljon, mutta linnoitusjalkaväestä ei juurikaan. Kirja täydentää tätä aukkoa ja kertoo LinP3:n kautta koko aselajista, sen alkuvaiheista Salpalinjalla, sopeutumisesta jatkosodan liikkuviin olosuhteisiin ja myös sen osuudesta sodan lopun puolustustaisteluihin, Antti Kovanen kertoo.

FM Antti Kovanen on historiantutkijana erikoistunut Suomen viime sotien historiaan ja suomalaiseen sotataitoon.

Kovanen Antti: Linnoituspataljoona 3 jatkosodassa – Salpalinjalta Kannaksen kohtaloihin. Miehikkälä: Miehikkälän Salpalinja-museon julkaisuja 5, 2023. 248 sivua. Pehmeäkantinen.

Kirjaa on saatavilla Miehikkälästä Salpalinja-museolta, kunnanvirastolta, Käsityöpuodista (Keskustie 1 A 3, Miehikkälä) ja Haminasta Suuresta Suomalaisesta kirjakaupasta hintaan 35 €.  Tilaukset joko Miehikkälä -kaupasta (hinta 35 € + postituskulut 9,90) tai tiedustelut puhelimitse 05-74 901.