Reitti

REITTI KULKEE VAIHTELEVASSA MAASTOSSA

Salpapolku alkaa historiallisesti tunnetusta Harjun oppimiskeskuksesta, josta reitti kulkee Virolahden Bunkkerimuseon museoalueelle ja sieltä Säkäjärvelle perinteisissä kaakkoissuomalaisissa maaseutumaisemissa. Säkäjärveltä polku vie Miehikkälän kunnan puolelle, Jermulan eräkämpälle. Jermulasta reitti etenee Salpalinja-museon kautta Muhikkoon ja Takamaan metsäisille erämaille. Reitin päätepiste on Etelä-Karjalan puolella Hostikan luolalla.

Salpapolku on merkitty maastoon sinisillä reittiopasteilla ja viitoituksilla. Opasteita on pystytetty 2-5 kpl kilometrille ja ne on merkitty Salpapolku- sekä saukko-tunnuksin. Salpapolku kulkee osittain myös teitä pitkin, tällöin opasteita on vähemmän. Retkeilijöiden on suositeltavaa käyttää karttaa apunaan.

SALPAPOLUN REITTIKUVAUS

PITUUS
Harju-Hostikan luola 50 km

VAATIVUUS
Keskivaativa. Reitillä on jonkin verran korkeuseroja ja hieman vaikeampikulkuisia osia. 

KÄYTTÖAIKA
Sulan maan aikana niin patikointiin kuin maastopyöräilyyn.

ARVIO KULKEMISEEN KULUVASTA AJASTA
Patikoijat 2-3 vrk. Maastopyöräilijät 1-2 vrk.

KULKUSUUNTA
Reittiä voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa.

OPASTEET
Reitti on merkitty maastoon sinisillä reittiopasteilla, viitoilla ja Salpapolku-logolla. Lähtöpisteissä ja taukopaikoilla on reitistä ja kohteen historiasta kertovat opastaulut.

TAUKOPAIKAT
Reitin varrella on 13 taukopaikkaa. Lähes kaikilla taukopaikoilla on tulentekopaikka ja ulkokäymälä. Telttailu taukopaikoilla on mahdollista lukuunottamatta Ravijoen taukopaikkaa. Telttapaikka osoitetaan Miehikkälän Salpalinja-museolta tiedusteltaessa.

Kuva: Heli Ala-Turkia